Onderwijs Ondersteunend Personeel

Leerkracht spel en beweging

Dhr. Maarten Peters  ✉

 

"Mijn naam is Maarten Peters en mijn passie in mijn leven is sporten en kinderen iets willen leren met betrekking tot sport, want ik vind een steentje bijdragen aan de ontwikkeling van het kind het mooiste wat er is. Dus heb ik gekozen voor Sport en Bewegen op de HAN en dan de opleiding de ALO. Ik ben dan ook sinds september afgestudeerd. Ik zal gaan werken voor de basisscholen in Heythuysen en Haelen en zal ook nog werkzaam zijn bij HOERA. Mijn doel is om kinderen kennis te laten maken met Sport en Spel en ze verder te helpen in hun eigen ontwikkeling. De basis hiervoor is dat de kinderen plezier hebben tijdens het bewegen."

 

Combinatiefunctie IKC - onderwijsassistent - BSO

Mw. Nina Lijsen ✉

 

"Ik heb een motto: 'trekt iets positiefs aan, dat past altijd'. Daarmee zeg je al veel. Mijn doel is altijd alles positief proberen te bekijken, hoe moeilijk dat ook is. Dit geef ik de kinderen ook graag mee. Om zowel als pedagogisch medewerkster en als onderwijsassistent aan de slag te mogen, geeft mij veel energie. Frisse energie die ik weer kan overbrengen naar de kinderen. Ik wil hun stimuleren toch nog net een stapje door te gaan als het niet lukt, zichzelf voor de uitdaging te zetten. Niet alleen tijdens school wil ik ze uitdaging bieden, ook tijdens de buitenschoolse opvang. Door samen te spelen en samen plezier te hebben, hebben ze niet eens door dat kinderen onbewust dingen leren. Deze onbewuste dingen leren wil ik stimuleren door met de kinderen mee te spelen."

 

Onderwijsassistente

Mw. Joanna Brulinska ✉

 

"Mijn passie zijn de kinderen, hun ontwikkeling en de groei daarin.

Bij mij kunnen de kinderen zijn wie ze zijn, ze mogen fouten maken en ervan leren. We pakken de moeilijkere stukjes bij elkaar en proberen er  weer een geheel van  te maken.

Ik geef extra aandacht, daar waar het nodig is. Elke dag bied  ik nieuwe kansen om weer iets nieuws te leren.

Een veilig en vertrouwd  gevoel geven, zodat de leerlingen zich optimaal kunnen ontwikkelen en bijstaan in de dagelijkse uitdagingen die de school biedt zijn voor mij de belangrijkste doelen.

Een kind die na een dag op school met een lachend gezicht naar huis gaat.

Dat is wat ik elke dag probeer te bereiken. Dit doe ik door middel van positieve benadering in het contact met de kinderen, de kwaliteiten van de kinderen te benadrukken en hun talenten in kracht om te zetten.

Een trots gezicht van een kind omdat hij/zij weer iets nieuws geleerd heeft.

Ik wil aan kinderen laten zien dat leren leuk kan zijn, ook als het niet altijd even gemakkelijk gaat. Dat doe ik door spelenderwijs aan de slag te gaan. Het geven van extra uitleg, samen oefenen en samen zoeken naar oplossingen, zijn daar voorbeelden van. Samen met de leerkracht en het kind, zorgen we ervoor dat de lessen worden aangepast op het individu. Ik ben blij dat ik daar mijn steentje aan bij mag dragen."

 

Administratieve ondersteuning

Mw. Mirjam Claessen ✉

 

"Als secretaresse ondersteun ik de directie bij diverse administratieve werkzaamheden en zult u mij vast wel eens aan de telefoon krijgen. Het is een afwisselende baan waarbij ik tevens geniet van het plezier en enthousiasme van de kinderen om mij heen. Ik ben werkzaam op De Leerlingst in Haelen, De Mussenberg in Horn en de Zjwiek in Roggel."

 

Conciërge

Dhr. Ruben van Erp ✉

 

"Ik vind het erg leuk om de kinderen iedere dag met plezier naar school te zien komen. Ook ben ik er erg trots op dat ik kan bijdragen aan een prettige omgeving om te leren."

 

Interieurverzorgster

Mw. Magda Bex