Groep 7

Pagina van de groepen 7

Basisschool de Leerlingst heeft in het schooljaar 2018-2019 een heterogene groep 6/7 en een homogene groep 7.
De groepen zitten in de tweede laag van de hoogbouw van onze school en heeft vanaf de speelplaats toegang tot hun lokalen. Per twee groepen hebben de groepen de beschikking over een eigen toiletruimte.
Verder hebben we verwerkingsruimtes, waar kinderen in groepjes kunnen leren (bijv. op de computer) en spelen en een eigen handenarbeidlokaal.
 
 
Groep 6/7.
Aan deze groep wordt les gegeven door juf Daniëlle van Lierop.
 
Juffrouw Daniëlle (Email: d.vanlierop@deleerlingst.nl):
"Ik vind het belangrijk dat kinderen met plezier naar school komen. Kinderen die zich fijn voelen, kunnen zich beter ontwikkelen. In de klas zal er veel in samenspraak met de kinderen gebeuren, want onderwijs maak je samen. Dit bevordert bovendien het eigenaarschap van leerlingen.
Verder vind ik het belangrijk om realistische doelen op te stellen met de leerlingen, zodat ze succeservaringen op kunnen doen. Ieder kind is uniek en ik probeer ieders talent zo goed mogelijk te benutten. Dit probeer ik zowel bij rekenen, taal, begrijpend lezen, als bij de zaakvakken. Het kind staat centraal.
Daarnaast vind ik oudercontact erg belangrijk. Ouders en school zijn partners in de ontwikkeling van het kind en daarbij is een goede samenwerking van belang."

 
Juf
Daniëlle
 
Groep 7.
Aan deze groep wordt les gegeven door meester Theo Claessens en meester André Hurxkens.
 
Meester Theo (Email: t.claessens@deleerlingst.nl):
"Ik ben tevreden wanneer er elke dag een positief en veilig werkklimaat heerst in de klas met een veilige en uitdagende sfeer, waardoor alle kinderen tot optimale leerprestaties kunnen komen.
Mijn taak als leerkracht de komende jaren is vooral om het onderwijs af te blijven stemmen op de voortdurende veranderingen in de maatschappij en de manier waarop leerlingen leren.
Ik wil de leerlingen binnen een duidelijke structuur de ruimte geven om zichzelf te ontwikkelen. Dit alles natuurlijk in samenspraak met de ouders."
 

Meester
Theo
Meester André Hurxkens (Email: a.hurxkens@deleerlingst.nl):
"Ongeveer 40 jaar ben ik werkzaam in het onderwijs. In die 40 jaar heb ik wel eens gedacht: "wat doe ik hier", maar altijd is er wel weer iets wat een nieuwe impuls, nieuwe power geeft.  Daarom mijn motivatie om nog steeds graag te komen:
  • Onderwijs; elke dag anders. Absoluut waar!
  • Het trotse gezicht van een kind als hij/zij iets (nieuws) geleerd heeft. Daar mag je best samen blij om zijn.
  • Kinderen kunnen enorm eigenwijze dingen zeggen. En ja, dat is vaak best grappig! Dat zorgt voor veel afwisseling.
  • Kinderen kunnen veel meer out of the box denken dan wij volwassenen. En daar leren wij weer van.
  • Je blijft op de hoogte van alles wat hip is en dat houdt je jong.
  • Je leert zo nu en dan nieuwe (moderne) woorden. Zoals 'spacen'. Blijkbaar een woord voor als de computer niet meewerkt.
  • Het enthousiasme waarmee kinderen nieuwe uitdagingen tegemoet gaan.
  • Vertellen over 'vroeger'. Want iets wat ze niet (meer) kennen is altijd interessant.
  • Je bent samen een onderdeel van een lerende organisatie en daarom blijf je ook in beweging; je blijft groeien!"

Meester
André 

INFO VAN DE GROEPEN 7 IN HET SCHOOLJAAR 2018-2019:

Hieronder kunt u eventueel informatie vinden, maar het meeste wordt gecommuniceerd via: de OuderInfo "de Leer-Link" of via ISY-Schoolinfo.