Leerlingenraad

 
Jaarlijks wordt er op basisschool De Leerlingst een Leerlingenraad gekozen. Uit de groepen 6, 7 en 8 wordt een vertegenwoordiger gekozen. Dit schooljaar zijn dit in totaal vijf leerlingen. Zij hadden in hun klas verteld wat ze wilden bereiken in de leerlingenraad.
 

Van Links naar rechts:
Karsten (5/6): Ik wil praten over een ander klimrek en een net voor bij het voetballen, zodat de bal niet steeds in de beek rolt.
Boris (6): Mijn ideeŽn: muziek tussen de middag bij slecht weer, kunstgras op het voetbalveld, planten in de klas, EHBO-lessen, werken aan pesten, ideeŽn bussen.
Liv (8B): IdeeŽn om de school te verbeteren: meer buitenspeelgoed, meer laptops, langere gymlessen.
Sam (7): Ik zou graag: het eiland nog leuker maken; vissen in de klas; pesten stoppen; klimrek en buitenspeelgoed; natuur en techniek buiten; taal op Snappet.
Lars (8A):
Mijn ideeŽn: ďde maand van ..Ē: elke maand een ander thema, bv. pesten; Kinderen vragen wat hun droomschool is, bv. kluisjes voor iedereen.

De leerlingenraad denkt en helpt mee bij het organiseren van activiteiten en doet voorstellen w.b. de inrichting van school en de speelplaats.
Ook denkt de leerlingenraad mee over onderwijsinhoudelijke zaken, bijvoorbeeld het huiswerkbeleid. Ze praten hierover in de klas en vragen aan klasgenoten wat zij willen. Op deze manier betrekken we leerlingen actief bij ons onderwijs en geven we samen het onderwijs op de Leerlingst vorm.
Een mooi voorbeeld van Verbinden, Inspireren en Ondernemen.