Stagiaires

Stagiaires schooljaar 2019-2020
 
Als school werken we samen met de Nieuwste Pabo in Sittard. Ook plaatsen wij stagiaires die aan het leren zijn voor onderwijsassistent en stagiaires die studeren op de Kempel in Helmond (Pabo). Soms hebben wij ook leerlingen van de middelbare school die bij ons snuffelstage komen lopen.
 
Mocht je stage willen lopen op onze school neem dan contact op met Ankie Opbroek: a.opbroek@deleerlingst.nl

Huidige stagiaires:
Rico Snijkers  
"Mijn naam is Rico Snijkers, 29 jaar oud en woonachtig te Roermond.
Via het zij-instroomtraject zal ik komend schooljaar verbonden zijn aan de Leerlingst.
Het traject bestaat uit twee stagedagen en een opleidingsdag. De dagen waarop ik stage zal lopen zijn de maandag en dinsdag, in groep 8B.   
Leren doe je, naar mijn mening, het beste in een veilige omgeving waarin iedereen gezien mag worden. Samen met de leerlingen wil ik dan ook een veilig klimaat creëren in de klas waarin iedereen zich kan ontwikkelen. Als leerkracht zal ik leerlingen voornamelijk zelf op zoek laten gaan naar de oplossing. Wanneer hulp gewenst blijkt, zal ik op een coachende manier ondersteuning bieden. 
Naast het uitgaan van de eigen kracht vind ik samenwerken en plezier ook belangrijk.
Ouders spelen eveneens een belangrijke rol in het leerproces van de leerling. Samen kunnen we voor een optimale ontwikkeling zorgen."

 
Daan Smeets  
"Mijn naam is Daan Smeets. Ik ben een 19 jarige Pabo Student uit Echt.
Het komende half jaar zal ik stage lopen in groep 1/2 bij juffrouw Jolyn en juffrouw Catherine.
Op mijn vorige stageschool had ik de groepen 4/5 en 8.
Groep 1/2 is dus een nieuwe en vooral leuke uitdaging die ik graag aanga!"

 

 
Minke Koppen  
"Mijn naam is Minke Koppen, 19 jaar en woonachtig in Tungelroy. Ik ben derdejaarsstudente aan de Kempel(pabo) in Helmond. Ik ben een spontane en sportieve student, die elke uitdaging aangaat. Het komende half jaar loop ik stage in groep 6/7 bij meester Mike en het tweede half jaar in groep 3 bij juf Lieke op b.s. de Leerlingst in Haelen.
Werken met kinderen is voor mij altijd een droom geweest, omdat je als leerkracht onderdeel bent van de ontwikkeling van kinderen. Samen met de kinderen probeer je weer een stapje verder te komen in deze ontwikkeling. Differentiëren en nieuwe dingen proberen in de klas geeft mij uitdaging om meer betrokkenheid te krijgen en om alle kinderen voldoende ondersteuning te geven."

 
Elise Schonkeren  
Ik ben Elise Schonkeren, ik ben 19 jaar en woon in Heythuysen. Ik zit in mijn laatste jaar van de opleiding Onderwijsassistent. Deze opleiding volg ik op het Gilde in Weert. Ik ben op maandag tot en met donderdag in groep 7 bij juf Kitty en juf Romée. Ik vind het super leuk om met kinderen te werken en ze wat te leren. Ik doe elk jaar als leidster mee met KVW-Heythuysen en op maandag- en woensdagavond geef ik voetbaltraining aan een meiden team, uiteraard bij SV Heythuysen. Het mooiste is dat je, wat jij al kan, over kunt brengen aan de kinderen zodat de kinderen daar later ook profijt van hebben. Graag wil ik dit schooljaar slagen. Daarna ben ik van plan om de opleiding PEP (Pedagogisch educatieve professional) te gaan volgen.